Lihapullat fetalla

Kiinteitä ja oikein herkullisia lihapullia. Syöpäläislihapullien vähän epäilytävä ulkonäkö tulee isoista fetapaloista, joita on reilusti mukana antamassa makua.  Syö tzatzikin ja perunamuusin kera.

 

 

Onnistuin viimein tekemään lihapullia ilman että pellille valuu sellaista ällöttävää harmaata rasvalimaa. Syynä oli liian matala lämpötila, sillä yleensä pullat ksäketään paistamaan jossain 200 asteen hujakoilla. Joka on typerää, sillä reilulla 250 asteen lämmöllä tuli täydellisiä. Kannattaa kyllä varoa sitä rasvaa, sillä se saattaa vähän räiskyä tässä kuumuudessa eikä tunnu kamalan mukavalta osuessaan ihoon.

Jos paiseinen ulkonäkö on ylitsepääsemättömän ällöttävä, siitä pääsee eroon muussaamalla fetat ihan kunnon mössöksi. Itse kuitenkin tykkään että sieltä tulee vastaan isompia fetayllätyksiä syödessä, eikä maku ole jakaantunut tasaisesti koko pullaan.

Laitoin pellin vahingossa vähän vinossa uuniin, mutta sen ansiosta rasvat valuivatkin kivasti toiseen reunaan, eikä jäänyt lillumaan pullien alle. Suosittelen olemaan joskus vähän huolimaton.

  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 200 g fetakuutioita
  • 1 munan valkuainen
  • 1 pieni sipuli
  • 5 valkosipulinkynttä
  • ½ tl cayennepippuria
  • mustapippuria myllystä

Murenna fetakuutioita vähän pienemmäksi. Hienonna sipuli. Vaivaa kädellä jauheliha, valkuainen, puristettu valkosipuli ja mausteet tasaiseksi massaksi. Lisää fetat ja sipulitja sekoita.

Pyörittele taikinasta pullia ja paista 250°C noin 10 minuuttia.

Seuraava Post

Edellinen Post

Kysy tai kommentoi