Suolaiset piirakkapohjat

Hyviä pohjataikinoita suolaisiin piirakoihin, esimerkiksi kinkku- tai chorizopiirakkaan.

 

 

  • Perunainen taikina
  • 2 dl hiivaleipävehnäjauhoja
  • 1 dl Perunamuusijauhetta (esim. mummon muusi)
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 100 g voita
  • 1 dl kylmää vettä

 

  • Grahampohja
  • 2 dl grahamjauhoja
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 150 g voita
  • 1 dl kylmää vettä

Perunainen: Sekoita jauhot, muusijauhe ja leivinjauhe. Nypi sekaan vähän pehmennyt voi. Kun taikina on murumaista, lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele vuuan pohjalle tai anna kovettua jääkaapissa, jos haluat kaulia taikinan.

Grahampohja: Sekoita jauhot keskenään ja nypi mukaan kylmä voi. Lisää lopuksi vesi. Painele vuuan pohjalle tai anna kovettua jääkaapissa, jos haluat kaulia taikinan.

Esipaista piirakkapohjia ilman täytteitä 10 minuuttia 200-asteessa, jotta pohja ei jää raa’aksi. Jos reunat valuvat esipaiston aikana, ne saa nostettua takaisin painelemalla vaikka lusikalla.

Seuraava Post

Edellinen Post

Kysy tai kommentoi